Welkom bij Studio KOSMOS!

Mijn naam is Tess Graumans. Sinds ik me kan heugen wil ik al kapster worden en tegenwoordig mag ik mij met trots de eigenaresse noemen van Studio KOSMOS, hier op het Honigcomplex. Een plek waar ik niet alleen als kapster werk, maar ook als visagist en stylist.

Op mijn 16e ben ik aan de kappersopleiding begonnen in Den Bosch. Ik vond het vak enorm leuk, maar ik vond mezelf nog te jong en was nog niet klaar om me in het werkende leven te begeven. Ik ben iemand met veel uiteenlopende interesses en passies. Ik wilde kijken waar ik terecht zou komen wanneer ik hier gehoor zou geven en besloot door te gaan studeren.

Ik heb vooropleidingen gedaan aan de Artez, waar ik mijn passie voor mode, kunst en vormgeving heb kunnen ontwikkelen. Ook heb ik een jaartje toegepaste psychologie gestudeerd, maar ben uiteindelijk terechtgekomen bij filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deze studie heb ik met veel plezier afgemaakt. Toen ik aan het afstuderen was begon ik na te denken over welke kant ik op wilde gaan. Nog verder doorstuderen of toch eindelijk mijn kinderdroom verwezenlijken? Daar hoefde ik niet lang over na te denken!

Ik had in de tussenjaren regelmatig als thuiskapper gewerkt, maar ik wilde het vak echt goed onder de knie krijgen. Ik ben een kappersopleiding bij B-academy gaan volgen om me verder in het vak te ontwikkelen. Ik heb daar veel geleerd en veel inspirerende mensen ontmoet. Ik kreeg in die tijd zelfs de kans om een salonnetje te beginnen in de Smeltkroes op het Honigcomplex. Deze lokatie gaf mij de kans om me in mijn vakgebied te verbreden, doordat ik me letterlijk in een smeltkroes van creatievelingen bevond. Ik ben samen gaan werken met o.a. fotografen, modellen, acteurs, regisseurs, en heb ik me zo ook als visagist en stylist kunnen ontwikkelen. Na een jaar een ruimte te hebben gedeeld met vintage meubelwinkel Petit Village, ben ik binnen de Smeltkroes verhuisd naar mijn eigen ruimte.  

Wil je meer weten over mijn visie, filosofie en werkwijzen, dan kan je hier verder lezen.

Blog Facebook Studio KOSMOS