Treurig nieuws voor Studio KOSMOS

Studio KOSMOS gaat sluiten.

Zo, het hoge woord is eruit..

Het is jullie natuurlijk niet ontgaan dat ik de laatste tijd er weinig actief was in mijn salon. Dit heeft niks te maken mijn liefde voor het vak, maar er zijn op het moment andere dingen die mijn aandacht vragen.

Zoals jullie hebben kunnen lezen in een eerder blogpost ben ik vorig jaar moeder geworden van de aller liefste Cooper. Een heerlijk vrolijk en gezond ventje! Omdat Cooper moeite heeft met dutjes en omdat hij de fles weigerde hadden wij besloten niet de drama op te zoeken, en hem dus niet naar kinderdagopvang te brengen. Als Lennard en ik geen oppas hebben moet één van ons natuurlijk thuis zijn. Omdat Lennard geen borstvoeding kan geven (helaas voor Lennard), ben ik degene die in ieder geval tot Coopers dutje altijd thuis is.

De dagen dat ik ging werken, was Lennard eigenlijk altijd thuis. Lennard heeft zelf ook een bedrijf. Hij is fotograaf en geeft samen met een Roy Soetekouw fotografiecursussen onder de naam PHOC (www.phoc.nl). Wij konden ons allebei dus niet 100% op ons bedrijf richten. En alle ondernemers onder ons weten dat het voor het succes van een eigen bedrijf een voorwaarde is dat je er volledig voor kan gaan. Het is al met al dus een logische keuze geweest dat ik stop met werken.

De combinatie van eigenlijk 100% mama zijn en een kapsalon runnen is te chaotisch en het werkt gewoon niet.. Niet voor Studio KOSMOS, en niet voor mijn gezin. Soms moeten er knopen worden doorgehakt en dit is er zo een.

Ja, ja, ik ga voorlopig dus huisvrouw zijn :)! En ik heb er zin in! Ik krijg vaak de vraag of ik het moeilijk vind om te stoppen. En natuurlijk vind ik dat ergens wel. Ik ga vooral jullie, mijn klanten, erg missen. Maar moeder worden is het beste wat me ooit is overkomen en ik doe om eerlijk te zijn niets liever dan moederen. Ik ga er zelfs van poetsen en koken! Het moet niet gekker worden ;). Ik vind het een luxe en een erg fijn idee dat ik thuis kan blijven om voor mijn kind te kunnen zorgen.

Wat gaat er gebeuren met de ruimte?

De ruimte heb ik een paar jaar geleden omgebouwd tot kapsalon, dus ik en de Smeltkroes zijn dan ook heel blij dat Marco van de Kamp er vanaf Januari een nieuwe kapsalon zal starten onder de toffe naam “Haarabattoir”. Ook in Marco’s salon gaat duurzaamheid een belangrijke rol spelen en zoals het ernaar uitziet blijft hij met Davines werken.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld openingstijden, prijzen en werkwijze kun je hem mailen naar haarabattoir@gmail.com of bellen naar 0628698995. Je kan dan natuurlijk ook meteen een afspraak maken! Hij werkt momenteel al zo nu en dan in mijn salon. Vanaf Januari gaat hij vaste tijden werken en kun je ook via internet een afspraak maken.

Ik wilde jullie allemaal enorm bedanken dat ik jullie kapster mocht zijn! Het was een eer dat ik jullie haren mooi het mogen maken. Ik heb dit altijd met plezier gedaan! Ik ga jullie echt enorm missen :’(. Hopelijk tot snel ergens in Nijmegen!

Veel liefs,

Tess

Lees verder

Werk aan de winkel! Ik heb er zin in!

Na een lange tijd afwezig te zijn, ga ik weer aan het werk! Er weer en er kunnen weer afspraken gemaakt worden. Hopelijk hebben jullie er weer zin in. Ik in ieder geval wel!

Waarom was ik zo lang niet aan het werk?

Mijn afwezigheid had eigenlijk een hele leuke rede. Ik ben namelijk afgelopen zomer moeder geworden van mijn fantastische zoon, Cooper! In mijn zwangerschap had ik veel last van mijn lichaam waardoor ik niet lang kon staan, iets wat nogal essentieel is in mijn vak. Het gaat nu weer een stuk beter! Ik hoopte in Januari weer te kunnen gaan beginnen, maar ik stuitte op het probleem dat Cooper de fles niet wilde. Ik heb iedere dag met hem geoefend. Er was wel wat verbetering, hij vindt de fles nu niet meer stom, maar hij snapt gewoon niet hoe het werkt.

Aan de ene kant was het super onpraktisch om niet te kunnen werken, maar ik ben ook erg blij dat ik zo veel bij mijn zoontje heb kunnen zijn in zijn eerste maanden.

Nieuwe werktijden

Cooper is nu 6 maanden en mag vaste voeding. Hierdoor ben ik flexibeler en kan weer mijn werk gaan oppakken. Ik wil alleen nog niet fulltime werken, omdat ik nog erg graag bij Cooper wil zijn. Ook moet ik rekening houden met de onregelmatige werktijden van mijn vriend. Daarom werk ik niet op vaste tijden.

Maakt dit de boel ingewikkeld? Nee hoor! Je kan gewoon bij “Contact” een behandeling aanvinken en vervolgens kijken wanneer ik werk.

Heb je geen inspiratie? Neem dan een kijkje op de Pinterest van Studio KOSMOS

Oh, en vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook ;).

Ik heb erg veel zin om jullie weer te zien en jullie mooi haar te geven. Hopelijk tot snel!

Veel liefs,

Tess

Lees verder

Haarkleur met pearly glansje + Weer aan het werk

Wat is het fijn om weer aan het werk te zijn na een tijd uit de running te zijn geweest! Ik heb weer veel moois mogen maken. Vooral met kleuren weten mijn klanten mij altijd goed uit te dagen. En dat is goed! Want het is één van mijn grootste passies binnen het kappersvak. Ik probeer altijd voor iedereen een persoonlijke haarkleur te maken. Dit zorgt voor veel interessante resultaten!

Op het moment ben ik verliefd op wat ik zelf het “Pearly glansje” noem. Wat ik hiermee bedoel is een subtiele parelachtige schakering in de haarkleur die de kleur net iets interessanter maakt. Je kan het vergelijken met de verschillende noten in een parfum. In de eerste instantie zie je bruin, rood, of blond. Maar als je net iets beter kijkt, dan zie je dat de kleur iets speciaal heeft.

 

Zie hier wat voorbeelden en highlights van de afgelopen tijd:

 

Kelly’s pearly charcoal brown

Pearly charcoal brown haarkleur

 

De warme pearly purple bob van Marjolein

Warm Pearly Purple haarkleur

 

Pearly ash blonde highlights voor Ilse

Pearly Ash Blonde haarkleur

Voor meer foto’s van mijn werk check mijn instagram: @studioksms

Wil je ook een nieuwe haarkleur? Je bent altijd welkom in mijn salon! Je kan hier een afspraak maken.

Lees verder

Ik organiseer een OI DAVINES GIVEAWAY!

OI GiveAwayOmdat ik zin heb iets leuks te doen voor mijn klanten en volgers op Social Media doe ik een Giveaway van Davines producten! Het gaat om producten uit de goddelijke OI lijn.

Wat kun je winnen?

  1. Een OI Giftbox met een Shampoo, Conditioner en de All in one milk
  2. De populaire OI oil, beautifying potion (135 ml!)
  3. OI Bodywash

Wat moet je doen?

  1. Ga naar mijn Instagram @studioksms en/of Facebook @studioKSMS en zorg ervoor dat je me volgt
  2. Like het bericht van de Give Away
  3. Comment daar vervolgens welke van de drie je het liefst wil hebben
  4. Tag 2 of meer vrienden

Ik maak de winnaars bekend op 10 Oktober a.s.

Succes!! xx

Lees verder